Certificering brandmeldcentrale

Gegarandeerd de laagste prijs en snelste doorlooptijd. 

Waarom een BMI laten certificeren door KFSI?

Een goed functionerende brandmeldinstallatie is jouw eerste lijn van verdediging tegen brand. Het zorgt voor een vroegtijdige detectie en waarschuwing, waardoor kostbare tijd gewonnen wordt om te evacueren en de brandweer in te schakelen. Regelmatige inspecties garanderen dat elk onderdeel van het systeem naar behoren werkt en bieden cruciale inzichten in eventuele vereiste onderhouds- of upgradebehoeften.

De voordelen van een inspectie door KFSI. 

Een greep uit onze landelijke opdrachtgevers

Is het verplicht om een brandmeldinstallatie te laten certificeren?

Het is belangrijk en verplicht om jouw brandmeldsysteem regelmatig te laten controleren door een onafhankelijke expert. Na deze controle ontvang je direct een inspectiecertificaat, dat wettelijk verplicht is en door jouw verzekeringsmaatschappij gevraagd kan worden.

Diverse soorten inspecties

Er zijn diverse soorten inspecties, welke nodig is in jouw situatie leggen wij je graag vrijblijvend voor. 

Een nulinspectie heeft als doel om de status van het brandmeld- en/of ontruimingsalarmsysteem in kaart te brengen. De uitkomst van deze nulinspectie kan worden meegenomen als uitgangspunt voor verder onderzoek. De nulinspectie is meestal de eerste stap in een verbeter- en/of veranderproces en brengt de huidige situatie van het brandmeld- en ontruimingsalarmsysteem in kaart. De geconstateerde bevindingen zullen benoemd worden in een inspectieverslag (zonder eindconclusie).

Een initiële inspectie controleert of het brandbeveiligingssysteem voldoet aan de gestelde doelen, inclusief technische en organisatorische aspecten. Na goedkeuring volgt een inspectierapport en, bij geen afkeurpunten, een certificaat. De geldigheid van dit certificaat varieert van 1 tot 3 jaar, afhankelijk van specifieke vereisten.

Een vervolginspectie beoordeelt of het beheer en onderhoud van brandveiligheidssystemen voldoen aan hun doelen en de wettelijke eisen van het Bouwbesluit 2012. Na goedkeuring wordt een inspectierapport en, bij geen afkeurpunten, een inspectiecertificaat uitgereikt, geldig voor 1 tot 3 jaar afhankelijk van specifieke vereisten.

Als er tijdens een initiële- en/of vervolginspectie een tekortkoming wordt vastgesteld , welke resulteert in een afwijking in het inspectierapport dient dit eerst hersteld te worden. Nadat de tekortkoming is hersteld zal er in overleg met de inspecteur worden afgestemd hoe de her-inspectie zal plaats vinden. De inspecteur zal volgens, in overeenstemming met de door de inspectiebureau ’s aangeleverde inspectieschema verificatie uitvoeren.

Over KFSI

KFSI is een pragmatisch, jong en doelgericht bedrijf. KFSI is actief door heel Nederland en biedt gegarandeerd de laagste prijs en snelste doorlooptijden. KFSI is gespecialiseerd in het certificeren van brandmeldcentrales en ontruimingsinstallaties.

Tijdens deze inspecties zal KFSI de opdrachtgevers continue op de hoogte houden van de voortgang en daar waar nodig is ondersteunen en begeleiden. Door de 25 jaar ervaring in de brandmeldbeveiliging is KFSI de ideale partner in deze. KFSI beschikt over ruim 25 jaar aan ervaring in de branche. In deze jaren zijn we in alle gebruiksfuncties werkzaam geweest.

Vrijblijvende offerte

Wij zullen binnen 24 uur contact opnemen.

KFSI 


Tel:
0321-700238
Email: info@kfsi.nl

KvK: 86875132
BTW: NL004319099B59